Krenten bbr rols







Ingrediënten:

1 kilo bloem
200 gr ongezouten zacht gesmolten roomboter.
100 /150 gr suiker
10 gr droge gist
3 eieren kleine.
20 gr zout
1 merg van 1 vanilleboon in de deeg gebruiken.
400/450 ml lauwwarme melk.
300 gr zelf gemaakte banketbakkersroom.
200 gram krenten of rozijnen wel in water laten wellen ,daarna voor gebruik goed drogen.

Voor de decoratie:
Suiker poeder en paar druppels water of citroensap.

Bereidingswijze:
Doe voor het deeg alle ingrediënten in een kom en kneed kort door elkaar tot een soepel deeg.
Laat 1uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit tot een lap.
Verdeel de banketbakkersroom over het deeg, maar houd 5 centimeter aan één van de langere randen vrij.
Strooi de krenten gelijkmatig over de room.
Bestrijk de rand zonder vulling met water.
Rol het deeg op.
Rol vanaf de lange rand met room zodat je de rol goed kunt sluiten op de natte deegrand.
Snijd de rol in schijven van 2 tot 3 centimeter. Leg de deegrol 's op de beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180/200 graden Celsius .
Bak de koffiebroodjes /rols voor 15 tot 20 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven.
Zet ze op rooster om af te koelen.
Meng de water of citroensap om de poedersuiker tot papje te maken .
Bestrijk de rols met de glazuur.

Voor de saus:
Voor banketbakkersroom.
1 vanille stokje
250 ml melk
3 eidooiers
50 gram fijne kristalsuiker
25 /35 gram maïzena.
50 gram roomboter.
Neem een steelpan en giet hier 200 milliliter melk in.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Doe het merg en het uitgeschraapte stokje in het pannetje.
Breng aan de kook.
Neem een kom en meng hier de overige 50 milliliter melk, de eidooiers de suiker en de boter door elkaar met een garde.
Klop als laatste de maïzena erdoor heen en meng tot het glad is.
Wanneer de melk kookt kun je het vanillestokje verwijderen.
Neem het pannetje van het vuur en giet de helft (terwijl je blijft roeren) over het suiker-eimengsel en roer goed door.
Zet het pannetje weer op laag vuur en giet het mengsel nu weer terug bij de resterende melk in het pannetje.
Breng het weer aan de kook en blijf goed roeren, tot het indikt.

Reacties

  1. Leuk dat je een blog beginnen hebt. En natuurlijk hartstikke bedankt voor al je lekkere recepten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel lieve hanaa en heel erg graag gedaan ben ook blij dat je van de partij ben xxx

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts