Zachte punten broodjes



Ingrediënten:
Voor 12 stuks.
500 gram bloem
7 gr droge gist
10 gram zout 
350 ml lauwwarme melk.
2 el boter 

2 thl suiker
En olie om de broodjes mee te besmeren.

Bereidingswijze:
Doe de gist met lauwwarme melk in machine kom.
Voeg de rest van de ingrediënten erbij.
kneed dit goed door tot je deeg goed gekneed is.
tot een zachte deeg voor 10 minuten ongeveer.
Bedek het met een plastic zak om te rijzen voor 1 uur.
Vorm de broodjes in punten.
Zet ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze daarna weer rijzen voor ongeveer 30 minuten.
Besmeer ze lichtelijk met olie, snij met een scherpe mes in de punten.
Bak ze in de voorverwarmde oven op 180 tot 200 graden voor 25 minuten ongeveer.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Eet smakelijk dames ze zijn heerlijk zacht en luchtig.

Reacties

Populaire posts