Aardappel gratin met gehakt




Ingrediënten:
1 1/2  tot 2 kilo kruimelige aardappelen.
Zout
200 m melk
100 gr roomboter.
Voor de gehakt .
400 gr gehakt.
Zout
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma poeder
1 tl gemberpoeder
2 tl komijn
2 uitjes


Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij ze in stukjes, kook ze in water met zout tot ze gaar worden.
Na het koken giet je het water uit de pan.
Voeg de melk de boter erbij stamp de aardappelen zacht.
Schil de uien hak ze in stukken en bak ze in olie.
Nadat ze glazig gebakken zijn voeg de gehakt erbij met de kruiden.
Bak het tot de gehakt gaar gebakken is met de uien en kruiden.
Voor eventueel meer kruiden kan je dat bij voegen of als je meer gehakt gebruikt.
Leg de eerste laag van de aardappelen gratin in de oven vorm dan de alle gehakt op de gratin.
Voeg nu de overige gratin op de laag van de gehakt .
Met een vork bedekt je het gehakt.
Bak de aardappelen gratin in een voorwaarde oven op 200 graden Celsius voor 10 tot 15 minuten.

 

Reacties

Populaire posts