Twist broodje






Ingrediënten:
850 g bloem 

2 el suiker 
200 ml olie 
400 /450 ml warme melk tot de deeg zacht is gekneed. 
1 ei
16 gr zout ongeveer 
1 zakje gist

Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten in kneed machine en kneed het geheel goed door voor ongeveer 10 minuten lang tot de deeg zacht iets plakkerig is.
Vet een kom in met olie zet de deeg daarin.
Bedek de kom met plastic zak. 
Laat het ongeveer 1 1/2 uur ongeveer rijzen.
Vorm de broodjes zoals op de foto's. 
Zet het brood weer rijzen voor ongeveer 30 minuten. 
Besmeer ze met 1 eigeel en 4 el melk. 
Roer dit goed door en besmeer de broodjes ermee, versier ze met de zaden.
bak ze op voorverwarmde oven op 160 tot 180 graden tot ze goudbruin zijn gebakken voor ongeveer 25 minuten lang. 
Zet ze op de rooster om af te koelen.


Dit zijn 5 laagjes deeg op elkaar.

Reacties

Populaire posts