Amerikaanse pindakaas koekjes



Ingrediënten:
60 ml olie
2 el boter
100 gr fijne suiker
100 gr lichtbruine suiker
1 grote ei
1 tl vanillesuiker
200 gr gladde pindakaas uit pot.
180 gr bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Bedek 2 bakplaten met bakpapier. 
Klop de suikers, ei, vanille en pindakaas tot een gladde massa. 
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het pindakaas mengsel. 
Klop dit zachtjes tot alles goed gemengd is. 
Zorg dat je een zacht deeg krijgt. 
Indien het iets te hard is kan je wat extra olie toevoegen tot je een samenhangend deeg krijgt. Maak van het deeg ronde balletjes ter grote van een walnoot.
Druk de balletjes plat met een vork of ander vorm zodat je er een figuurtje inkrijgt. 
Ik heb ook de onderkant van een glas gebruikt om op het deeg te drukken. 
Dan krijg je een rond figuurtje in de koekjes. 
Bak de koekjes voor 12 á 16 minuten op 170 graden gaar of tot ze net bruin beginnen te worden rond de randen. 
Haal ze uit de oven en laat ze circa 30 minuten afkoelen op de bakplaat, omdat ze nog zacht zijn.

Reacties

Populaire posts