Mueslirepen



Ingrediënten:
4 el boter of zonnebloem olie.
5 el pure honing
4 el lijnzaad
2 el water
2 el nigellazaad
120 gr havervlokken
2 el kaneelpoeder
4 el pompoenpitten
4 el zonnebloem pitten
2 el rozijnen of krenten
50 g amandelen in stukken gehakt,walnoten en pecan noten toevoegen als je in huis hebt.
Handje dadels in stukken gesneden.
Ik ben gek op chocolade nibs (rauwe chocolade, onbewerkt) die ik niet in huis heb helaas had ze graag in gedaan, is zo gezond voor de lichaam en je moet ervan houden natuurlijk ze zijn erg bitter.
Je kan alles in doen zoals alle soorten gedroogde fruit.
Alles wat grof is, moet je klein hakken.


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een vierkant bakblik van 22 cm in (bak blik van de action) met plantaardige olie en bekleed met bakpapier.
Verwarm de honing een beetje met boter indien je dat in plaats van olie doet, ik zelf heb olie gebruikt.
Roer alle ingrediënten door elkaar.
Schep het mengsel in het bakblik en druk goed aan zorg dat je het gelijkmatig verdeelt.
Bak de muesliplak in 25 minuten goudbruin.
Haal de plak uit de oven en laat 1 uur afkoelen in de vorm.
Snijd hem doormidden en verdeel het in 8 repen.

Laat de repen helemaal afkoelen.
Bewaar ze in een luchtdichte koektrommel tussen laagjes bakpapier in.
Eet smakelijk.
Dit is zo gezond (power super food), je darmen zullen ook blij zijn

Reacties

Populaire posts