Amandelen rozijnen rols




 

Ingrediënten:
1 kilo bloem
200 gr ongezouten zacht gesmolten roomboter.
100 /150 gr suiker
10 gr droge gist
3 eieren kleine.
20 gr zout
400/450 ml lauwwarme melk, kan minder zijn gebruik niet alles in keer.
1 pak amandelspijs zacht gemaakt in 1 ei en 2 el kaneelpoeder tot een papje.
200 gram krenten of rozijnen wel in water laten wellen, daarna voor gebruik goed drogen.


Bereidingswijze:
Doe voor het deeg alle ingrediënten in een kom en kneed kort door elkaar tot een soepel deeg.
Laat 1uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit tot een lap.
Verdeel de bewerkte zachte amandelspijs over het deeg, maar houd 5 centimeter aan één van de langere randen vrij.
Strooi de krenten of rozijnen gelijkmatig over de spijs.
Bestrijk de rand zonder vulling met water.
Rol het deeg op.
Rol vanaf de lange rand met spijs zodat je de rol goed kunt sluiten op de natte deegrand.
Snijd de rol in schijven van 2 tot 3 centimeter.
Leg de deegrol 's op de beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op180/200 graden Celsius .
Bak de koffiebroodjes rols voor 15 tot 20 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven.
Zet ze op rooster om af te koelen.

Reacties

Populaire posts