Boucheyar of Mghanfer







Ingrediënten:
250 gr fijne smida (griesmeel)
250 gr bloem
1 ei
1,5 el olie

1 el suiker
9 gr zout
1 volle el boter
1 zakje droge gist
Water ongeveer ,plus/ minus 350 ml lauwwarme.

De deeg moet zacht plakkerig zijn. Ik heb op gevoel gedaan.

Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten in een kneed machine en kneed het geheel goed door voor ongeveer 10 minuten lang tot de deeg zacht iets plakkerig is.
Vet een kom in met olie zet de deeg daarin.
bedek de kom met plastic zak laat het ongeveer 1 uur rijzen tot de deeg omhoog komt. Vorm de deeg in paar bolletjes.

Vet de bolletjes met olie en daarin 1 el roomboter gesmolten.

Laat ze bedekt 20 minuten rijzen.
Verwarm de pan waar je de broodjes in gaat bakken.
Vet de werkplek met olie, maak de bolletje plat rond met je de platte handen. Besmeer de broodjes steeds met rond ,plat maken.
Bak ze op lage vuur tot ze goudbruin zijn aan de onderkant.
Bak ze aan beide kanten
Eet smakelijk dames. 




Reacties

Populaire posts