Aardappel wortelen gehakt soep
Ingrediënten:
5 grote wortels
100 gram gehakt naar keuze ,is enkele voor de smaak ,zoveel vlees hoeft niet in.v
3 hele grote aardappels of 7 kleine .
1.1/2 liter water
2 bouillonblokje (groente/kruiden)
2 uitjes
1 teen knoflook
1 tl peper
Zout het liefst zee zout
2 tl kurkuma
1 tl gember
2 tl paprikapoeder
Olijven olie voor bakken
Snufje Italiaanse kruiden, ik zelf gebruik die lange fles met zeezout en kruiden in te koop bij de Action.
4 el crème fraiche.
5 grote wortels
100 gram gehakt naar keuze ,is enkele voor de smaak ,zoveel vlees hoeft niet in.v
3 hele grote aardappels of 7 kleine .
1.1/2 liter water
2 bouillonblokje (groente/kruiden)
2 uitjes
1 teen knoflook
1 tl peper
Zout het liefst zee zout
2 tl kurkuma
1 tl gember
2 tl paprikapoeder
Olijven olie voor bakken
Snufje Italiaanse kruiden, ik zelf gebruik die lange fles met zeezout en kruiden in te koop bij de Action.
4 el crème fraiche.
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Maak de wortels schoon en snijd deze ook wat kleiner en snipper vervolgens het uitjes en snij het teentje knoflook fijn.
Giet olie in een pan en bak het uitjes met de knoflook de kruiden en de gehakt.
Voeg na circa 2 minuten de wortels, de aardappels, het water en het bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het nu circa 40 minuten pruttelen.
Zodra de wortels en aardappels gaar zijn geworden, kun je het vuur uitzetten en met een staafmixer de soep fijnmalen.
Zet de pan terug om even 1 minuut met de 4 el crème fraiche te koken.
Mocht de soep nog waterig zijn dan kan je die met 1 el maïzena binden en even mee koken.
Serveer de soep met een stokbroodje.
Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Maak de wortels schoon en snijd deze ook wat kleiner en snipper vervolgens het uitjes en snij het teentje knoflook fijn.
Giet olie in een pan en bak het uitjes met de knoflook de kruiden en de gehakt.
Voeg na circa 2 minuten de wortels, de aardappels, het water en het bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het nu circa 40 minuten pruttelen.
Zodra de wortels en aardappels gaar zijn geworden, kun je het vuur uitzetten en met een staafmixer de soep fijnmalen.
Zet de pan terug om even 1 minuut met de 4 el crème fraiche te koken.
Mocht de soep nog waterig zijn dan kan je die met 1 el maïzena binden en even mee koken.
Serveer de soep met een stokbroodje.
Reacties
Een reactie posten