Bestilla met kip



Ingrediënten:
Filodeeg
2 grote kippen
10 grote uien fijn sneden.
Olijfolie voor bakken
zout
peper
kurkumapoeder
gemberpoeder
1 tl kaneel
1 el suiker
bosje gehakte koriander en bosje peterselie fijn gehakt.
Voor de vulling.
4 of 5 eieren
500 gr amandelen (gepocheerd en ontveld )
dan bakken tot de amandelen goudbruin zijn.
150 suikerpoeder
2 el oranjebloesemwater.
2 el boter

Ingrediënten voor decoratie:
Wat amandelen
kaneel en poeder suiker.

Om te vetten:
100 ml olie en 150 gesmolten boter samen in kom goed dit roeren, om de filo mee te besmeren.

Bereidingswijze:
Maak de kip eerst schoon met badje in citroen of azijn met wat zout.
Verwijder alle veren en al het vet en slijmerig wat is de kip zit.
In pan met olie de uitjes bakken, voeg daarna de kip toe bak dit goed samen .
Voeg de kruiden en de peterselie, koriander aan de kip en de uitjes bak dit samen
Als de ui goudgeel is voeg je 2 glazen water aan de pan roer goed zet deksel op de pan tot de kip gaar is.
Neem de kip uit de pan.
Haal al het vel vet van de kip en haal al het vlees van de botten sneed de vlees in kleine stukken.
Laat de pan op zachte vuur staan tot de saus is ingedikt roer vaak in de pan voorkom verbranding.
Als de saus ingedikt is voeg je de eieren 1 voor 1 roerend steeds tot je gelijkmatige saus krijgt.
Zet de vuur uit als het ingedikt is en al het vocht uit de saus is.
Pocheer de amandelen, ontvel ze, bak ze in pan met hete olie tot ze bruin zijn.
Dep de gebakken amandelen in keuken papier droog laat ze even afkoelen om ze fijn te hakken in de machine.
Voeg de suikerpoeder de oranjebloesemwater en zachte boter, roer dit goed samen voor de vulling.
het Filodeeg moet je paar uur van te voren uit de vriezer halen laat het dicht in de verpakking tot je het wil gebruiken anders droogt het uit en breekt het.
Vet een bakblik met de mengsel van olie en boter
Met een kwast en leg 6 deeg lappen op.
De deeglappen moeten voor een stuk over de rand van de bakblik heen hangen zoals op de foto's.
Smeer het Filodeeg lappen met boter en olie met kwast en leg daarna 1 in het midden voor versteviging voor de vulling die erop komt.
Bedek de deeg in het bakblik nu met de mengsel van de kip, eieren en dan de amandelen als laatst.
Sla de deeglapjes over de vulling heen en bestrijk het met boter en olie.
Leg een extra lap deeg op om de hele vulling netjes af te dekken mooi rond dekken.
Besmeer ook dit goed met boter olie over de hele bestilla heen.
Zet de bestilla in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Bak het voor ongeveer 20- 30 minuten tot hij bruin goudgele heeft.
Garnier de bestilla met opdienen met suikerpoeder kaneel en amandelen.
Je kan hier ook paar kleintjes van maken als je geen grote wil maken dan heb kleine bestillas.

Reacties

Populaire posts