1 witte ronde brood met yoghurt en 2 stokbroden No Knead broden






Ingrediënten:
1 kilo bloem
10 gr droge gist. 
20 gr zout 
2 tl suiker
30 ml olie
650 ml water meer op gevoel gedaan, ik weeg niks.
50 gram yoghurt.

 

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een grote diepe kom.
Giet de lauwwarme water toe roer dit goed door met je hand, grote lepel of met een Deense deegklopper is te koop bij weekend bakery.
Roer dit goed door elkaar heen voor ongeveer 2 minuten tot alle water is ingenomen in de bloem, het deeg is erg plakkerig.
Bedek de kom met plastic zak.
Laat het deeg rijzen voor 1 uur. 
Op de aanrecht een bakpapier plaatsen, daarop met veel bloem. 
Vorm het deeg met de deegschraper, zoals op de foto's of als je andere soorten broden kan dat, klein of groot alles is mogelijk. 
Kneed het deeg niet meer! Kiep het deeg op de bestrooide bakpapier geef het snel een vorm snij in het midden van het deeg met de schraper in hoeveel stukken je wil, is wel plakkerig deeg. 
Zet de deeg zachtjes op de ronde bakplaat bekleed met bakpapier of op de stokbroden vorm te koop bij de blokker. 
Laat ze ongeveer 40 minuten ongeveer rijzen. 
Verwarm de oven 220/250 graden. 
Bak ze voor ongeveer 40 minuten tot ze goudbruin zijn. 
Zet ze op rooster om te afkoelen. 

Reacties

Populaire posts