Bloemkool met aardappelen


Ingrediënten:
Kilo aardappelen schillen en in stukken snijden. 
1 bloemkool ook in stukken snijden 
Water om te koken. 
Zout .
Kook de aardappelen en de bloemkool in water, allebei in een aparte pan beetgaar met zout.
Vul de schaal in met bloemkool en aardappelen op elkaar.

Ingrediënten voor de Bechamelsaus:
350 ml melk 
3 laurierblaadjes 
4 kruidnagels
1 kleine ui
70 gram roomboter 
50 /80 gr bloem, tot de saus gebonden is.
350 ml Kook room
Snufje nootmuskaat. 
Zout en peper naar smaak .
100 gr geraspte kaas naar eigen smaak .

Bereidingswijze:
Schenk de melk in een kleine pan en voeg de laurierblad toe.
Steek de kruidnagels in de ui en breng de melk aan de kook.
Laat de pan afkoelen. 
Zeef de melk in een kan en spoel de pan om.
Smelt de boter in de pan ,roer de bloem erdoor en bak het roerend voor 1 minuut.
Neem de pan van het vuur en schenk roerend geleidelijk de melk erbij.
Kook de saus roerend voor 3 minuten ongeveer, blijf erbij en roeren. 
Schenk nu de room erbij en aan de kook, blijf in de pan roeren tot voor ongeveer 2 minuten tot alles goed dik is gebonden. 
Neem de pan van het vuur af, voeg de kruiden en de kaas toe .
Roer dit goed door in de pan, giet de bechamelsaus op de aardappelen en de bloemkool tot alles ermee bedekt is, bak het op 180 graden Celsius ongeveer op voorverwarmde oven.

Eet smakelijk. 
Ik bak altijd stuk vlees erbij, meestal is het kip omdat mijn dochters niet van vlees houden, behalve gehakt dan.

 

Reacties

Populaire posts