Brioche Naturel



Ingrediënten:
500 gr bloem
100 g roomboter, gesmolten ongezouten.
150/200 ml melk lauwwarm, kan iets meer zijn als de deeg nog steeds niet zacht plakkerig is.
2 eieren.
50/100 g suiker.
1 theelepel zout naar smaak.
7 g instant gist
1 eigeel en 2 eetlepel melk
50 gr maanzaad. 

Bereidingswijze:
In een kom, de gist met suiker in beetje melk oplossen.
Eieren, de rest van melk , zout en de gesmolten boter toe voegen en klop, de ingrediënten krachtig, voor ongeveer 10 minuten lang.
Voeg de meel toe, kneed klop de deeg tot hij zacht en plakkerig is.
Bedek de kom en laat het deeg rusten gedurende twee uur bij kamertemperatuur.

Neem het deeg uit de kom en op een met beetje bloem bestoven werkvlak de deeg verdelen in paar bollen.
Maak ze lang, zoals op de foto, leg ze in het bakvorm naar keuze.
Bedek de broodjes met plastic zak.

Laat het weer rijzen tot de deeg mooi omhoog komt en de broodjes verdubbeld zijn in volume .
Besmeer de broodjes met 1 eigeel en 2 eetlepel melk of water, roer de mengsel goed door.
Besmeer ze lichtelijk met borstel niet op duwen anders zakken ze in.
Bestrooi ze maanzaad of amandelschilfers.
Verwarm de oven op 150 /170 graden.
Bak ze voor 25 tot 30 minuten tot ze gaar mooi bruin zijn.
Laat de brood koud worden voordat je het eet .
Voor ongeveer zeker 1 tot 2 uur.
eet smakelijk hij is heerlijk.

Reacties

Populaire posts