Chocolade Cake rol
Ingrediënten:
120 gr bloem
120 gr suiker poeder
4 eieren Halve zak bakpoeder
25 gr gesmolten ongezouten roomboter .
2 el cacao poeder ,gezeefd.
70 gr gesmolten pure chocolade met 1 tl boter.
Ingrediënten voor de vulling:
200 ml slagroom200 gram Monchou of bakje roomkaas.
2 el honing, of suiker poeder in plaats van.
2 tot 3 el suiker poeder
1 zak klopmix slagroom versteviger.
Voor de versiering:
Suiker poeder Chocolade rasp of krullen.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170
graden. Bekleed een vierkante bakplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter
met bakpapier en vet het bakpapier goed in met boter.
Zeef de bloem en de cacao poeder
boven een kom en voeg de suiker en bakpoeder toe.
Doe in een andere kom de 4 eieren,
mix tot een zeer luchtige massa (neemt nu in volume tot ongeveer 3x toe).Spatel nu voorzichtig met een spatel de droge ingrediënten door het luchtige ei mengsel, voeg de boter en gesmolten chocolade er door, roer dit goed door met de spatel tot alles 1 geheel wordt.
Schenk het beslag op de beklede
bakplaat, verdeel het door de bakplaat, schuif in de oven voor zo’n 5 tot 10
minuten.
Mijne was binnen 7 minuten gaar, ieder
oven is anders hou daar rekening mee.
Laat 2 minuutjes afkoelen en stort
te cake op een schone theedoek bestrooid met suiker poeder (voorkom plakken van
de cake op de doek) en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Rol nu voorzichtig, maar wel stevig,
de cake inclusief het theedoek op en zorg dat de ‘naad’ aan de onderkant van de
rol komt.
Laat de cake rol volledig afkoelen
in de theedoek, voor 1 uur.
Klop in de mixer de slagroom met de
honing en het suiker en de klopmix.
Voeg de Monchou of roomkaas er
voorzichtig bij en klop door tot een stevige dikke massa.
Als de cake rol volledig is afgekoeld
kun je deze heel voorzichtig weer openrollen.
Bestrijk met de dikke slagroom
mengsel.De cake rol breekt of verkruimelt een klein beetje, dat is makkelijker te snijden straks.
Rol de cake heel voorzichtig weer op.
Leg deze direct op een mooi bord en
zet weg in de koelkast tot gebruik.
Versier de cake rol eerst met de
suiker poeder, dan met de chocolade rasp of krullen.
Je kan de cake rol ook met
fruit vullen naar wens of eerst met jam besmeren dan vullen met de slagroom of
wat je in de koelkast hebt .
Ik gebruik vaak wat ik in de
koelkast heb maak daar combinaties van.
Reacties
Een reactie posten