Chocolade Cake rol


 


Ingrediënten: 
120 gr bloem 
120 gr suiker poeder 
4 eieren 
Halve zak bakpoeder 
25 gr gesmolten ongezouten roomboter .
2 el cacao poeder ,gezeefd. 
70 gr gesmolten pure chocolade met 1 tl boter. 

Ingrediënten voor de vulling:
200 ml slagroom
200 gram Monchou of bakje roomkaas.
2 el honing, of suiker poeder in plaats van. 
2 tot 3 el suiker poeder 
1 zak klopmix slagroom versteviger.

Voor de versiering:
Suiker poeder 
Chocolade rasp of krullen. 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.  Bekleed een vierkante bakplaat van ongeveer 30 x 40 centimeter met bakpapier en vet het bakpapier goed in met boter.

Zeef de bloem en de cacao poeder boven een kom en voeg de suiker en bakpoeder toe. 
Doe in een andere kom de 4 eieren, mix tot een zeer luchtige massa (neemt nu in volume tot ongeveer 3x toe).
Spatel nu voorzichtig met een spatel de droge ingrediënten door het luchtige ei mengsel, voeg de boter en gesmolten chocolade er door, roer dit goed door met de spatel tot alles 1 geheel wordt.

Schenk het beslag op de beklede bakplaat, verdeel het door de bakplaat, schuif in de oven voor zo’n 5 tot 10 minuten.

Mijne was binnen 7 minuten gaar, ieder oven is anders hou daar rekening mee.
Laat 2 minuutjes afkoelen en stort te cake op een schone theedoek bestrooid met suiker poeder (voorkom plakken van de cake op de doek) en verwijder voorzichtig het bakpapier.

Rol nu voorzichtig, maar wel stevig, de cake inclusief het theedoek op en zorg dat de ‘naad’ aan de onderkant van de rol komt.
Laat de cake rol volledig afkoelen in de theedoek, voor 1 uur.

Klop in de mixer de slagroom met de honing en het suiker en de klopmix.
Voeg de Monchou of roomkaas er voorzichtig bij en klop door tot een stevige dikke massa.

Als de cake rol volledig is afgekoeld kun je deze heel voorzichtig weer openrollen. 
Bestrijk met de dikke slagroom mengsel.
De cake rol breekt of verkruimelt een klein beetje, dat is makkelijker te snijden straks.
Rol de cake heel voorzichtig weer op. 

Leg deze direct op een mooi bord en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Versier de cake rol eerst met de suiker poeder, dan met de chocolade rasp of krullen. 

Je kan de cake rol ook met fruit vullen naar wens of eerst met jam besmeren dan vullen met de slagroom of wat je in de koelkast hebt .

Ik gebruik vaak wat ik in de koelkast heb maak daar combinaties van.

 

Reacties

Populaire posts