Zachte Chocolade broodjes



Ingrediënten:
600 tot 700 bloem
1 glas warme melk
2 eieren
1 snufje zout
vanille suiker
9 el olie
9 el suiker
1 zakje droge gist (verdund in een beetje warm melk).
Deze recept kan ook, ze zijn beiden lekker ik probeer vaak ander recepten uit.
1 kilo bloem
1 zakje instant gist.
1 ei
450 tot 500 ml melk, dus plus minus.
100 gr suiker
17 gr zout
150 gr ongezouten roomboter wel op kamer temperatuur.

Deze recept is te gebruiken in alle soorten broodjes die zoet zijn de keus blijft bij jou ik doe alles met deze recepten, ook gevulde en niet gevulde broodjes.
Vulling:
Melk chocoladerepen(staven komen uit Marokko)
Decoratie
1 of 2 ei dooiers en 4 el melk.
Abrikozenjam opgewarmd bij gebruik.
(Geraspte kokos) 150 gram


Bereidingswijze:
Bereid het deeg: Meng melk, suiker en vanille.
Voeg alle ingrediënten in een kneedmachine en kneed dit goed door voor 10 minuten tot een zachte iets plakkerig deeg.
Laat het even rijzen en dan nog keer even kneden daarna nog een keer laten rijzen voor 30 minuten, vorm er kleine balletjes van (ongeveer 20 stuks -+) 

maak ze plat met je handen zoals op de foto en leg een reep chocolade staaf in het midden, vouw het deeg en rol het broodje op en maak het dicht, niet bij de zijkanten dichten gewoon zo laten .
Laat ze weer rijzen op een warme plek met plastic over heen.
Roer de eigeel met melk in kom en bestrijk daar de broodjes ermee.

Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. 
tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de oven. 
zet ze op een rooster om af te koelen.
Smeer op elk broodje een beetje opgewarmde jam en bestrooi ze met wat kokos op de broodjes.


Reacties

Populaire posts