Brownie met Chocolade en cranberry’s




Ingrediënten:
230 ml olie 
230 gr suiker 
80 ml melk.
300 gr bloem 
6 eieren.
1 zakje bakpoeder 
1 zakje vanillesuiker 
Handje cranberry’s gehakt in stukjes. 
Wat gehakte noten zoals walnoten of hazelnoten en pecan noten. 
10 gr pure chocolade druppels. 

Chocolade saus.
3 el gezeefde cacaopoeder 
20 g karamel druppels 
100 gram pure chocolade 
2 el zachte roomboter. 

Smelt alle chocolade met roomboter, laat het afkoelen voor gebruik in de beslag. 
Chocolade moet je 10 minuten eerder smelten. 

Bereidingswijze:
Klop de eieren en suiker goed door. 
Voeg de melk en olie toe roer dit goed door elkaar. 
Voeg de chocolade cacaopoeder en chocolade saus bij en roer dit goed door. 
Voeg nu de bloem en bakpoeder, gehakte noten en cranberry’s. 
Klop dit zachtjes en snel mogelijk door.
Kiep de beslag in de brownie vorm, ingevet en bedekt met bakpapier. 
Doe wat chocolade druppels nog op de beslag als versiering. 
Bak het op voorverwarmde oven op 160 graden. 
Bak de cake voor ongeveer 45 minuten tot hij droog gaar is.
Haal de brownie uit de bakvorm, maar laat het op een taartrooster afkoelen.

Reacties

Populaire posts