Boter koekjes


Ingrediënten:
200 gr suiker.
250 gr zachte roomboter (zoutloos) haal het paar uur eerder uit de koeling.
400 gram bloem kan iets meer zijn.
Snufje zout
1 ei de grootste.
1 zakje bakpoeder, gezeefd. 

Voor het besmeren van de koekjes.
2 kleine eieren of 1 grote voor het bestrijken van de koekjes

Bereidingswijze:

Mix de suiker, en de boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
Ik doe dit met garde en de rest met mijn handen heb je geen keukenmachine voor nodig is zo gedaan.

Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticzak en leg het minimaal een uur in de koelkast, tot het hard is geworden zo maakt het uitrollen en vormen veel makkelijker als het deeg hard is.
Mocht je geen geduld hebben kan het ook gelijk gevormd worden alleen zullen ze geen mooie vorm hebben, mijn dochter heeft ze ook gelijk gevormd geen geduld voor de koeling.

De koekjes maken.
Het deeg rol je uit op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.

Leg de koekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier, besmeer de koekjes met 2 eieren, goed geklopt bovenop de koekjes.
En bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Kleine koekjes bak je iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je zeg uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.

Reacties

Populaire posts