Twist broodjes




Ingrediënten:
750 /800 gr bloem, tot de deeg zacht en iets plakkerig is.
200 ml melk
1 el suiker, mocht je meer zoete broodjes willen kan je meer suiker toevoegen.
17 gr zout ongeveer
10 gr droge gist
2 eieren
3 el lauwwarm water, ik deed dat om de deeg nog wat zachter te krijgen.
200 zachte roomboter ( zoutloos).

Decoratie:
1 eiwit en 1 el melk in kom samen geroerd.
Zaadjes voor decoratie


Bereidingswijze:
Doe de droge gist in de kneed machine met 100 ml lauwwarme melk en de suiker.
Roer dit goed door elkaar heen tot de gist opgelost is.
Voeg de eieren en de bloem en zout, kneed dit door.
Voeg de rest van de melk toe.
Als laatst gaat de gesmolten boter bij het deeg gebruik ook eerst 100 gram kneed dit goed door elkaar.
Mocht het deeg nog niet zacht genoeg is voeg je de rest toe en kneed alles toe tot de deeg zacht is.
Mocht de deeg nog iets hard zijn voeg wat water toe, iets van 3 el toe, is alleen indien nodig.
Kneed alles goed door tot je zachte iets plakkerig deeg hebt.
Besmeer een bak met olie, stop daar het deeg in om te rijzen voor ongeveer anderhalf uur tot het deeg omhoog komt.
Verdeel het deeg in balletjes.
Vorm de broodjes zoals op de foto's.
Zet ze op de bakplaat om te rijzen voor 30 minuten.
Besmeer de broodjes met eiwit en melk.
Bestrooi ze met zaden naar wens.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten op 180 graden Celsius op voorverwarmde oven.
Als ze goudbruin zijn gebakken, haal je ze uit de oven en zet ze gelijk op de taartrooster om af te koelen.
Eet smakelijk dames.


Reacties

Populaire posts