Boterkoek



Ingrediënten:
250 gr bloem
200 gr roomboter, op kamertemperatuur
165 gr witte basterdsuiker of fijne suiker.
Snufje zout voor de smaak. 
1 ei
boter, om in te vetten
Halve ei losgeklopt.


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 °C. 
Vet een vierkante vorm van 24 /25 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. 
Ik zelf heb een ronde (boterkoek)vorm gebruikt met een doorsnede van 24 centimeter.
Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel. 
Voeg het ei en het snufje zout toe. 
Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.
Vet de bakvorm royaal in, verdeel het deeg over de bodem rondom de vorm.
Met de bolle kant van een lepel met wat water kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Besmeer het deeg met een halve geklopt ei en maak een motief in de koek met een vork.

Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin op 170 graden.

Reacties

Populaire posts