Kaas-rozemarijn koekjes


Ingrediënten:
225 gr koude boter, plus extra om in te vetten.
250/300 gr bloem
250 gr gruyère kaas geraspt of kaas naar eigen keuze.
1/2 tl cayennepeper
2 tl zeer fijn gesneden rozemarijnblaadjes.
1 eidooier opgeklopt met 1 el water

Bereidingswijze:

Vet of bedek 2 bakplaten in met bakpapier.
Doe de bloem, boter, kaas, cayennepeper en de gehakte rozemarijn in kom met de hand kneden of in een keukenmachine gaat het snelst.
Meng de ingrediënten tot een deeg, voeg eventueel nog wat water bij indien nodig, als het deeg nog droog blijft.
Rol het deeg uit op een met bestoven werkvlak tot een lap van 5 mm dik.
Steek er verschillende vormpjes van 5 a 6 cm uit.
Met wat je zelf leuk vindt en in huis hebt bv sterren, hartjes, maantjes en rondjes enz. de keuze is aan jou.
Leg de koekjes op de bakplaten,dek ze af met plastics folie.
Laat ze 40 minuten in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestrijkt de koekjes met het eigeel, je kan ze ook met meer kaas bestrooien zoals bij kaasstengels.
Bak ze voor 10 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Laat ze paar minuten nog afkoelen op de platen.
Zet ze op de rooster om af te koelen.


Ze zijn echt heerlijk.

Reacties

Populaire posts