Makroet oujda




Ingrediënten:
500 gr griesmeel (medium)
10 gr zout
5 gr bakpoeder
100 ml zonnebloem olie
50 gr roomboter de ongezouten en gesmolten.
Water is ongeveer 180 ml tot 200 ml
Extra griesmeel voor de bewerking
Ik zelf heb geen suiker toegevoegd of vanille suiker, indien je dat wil kan je het zoeten nog, ik hou van naturel.

Bereidingswijze:
Meng het olie door de griesmeel.
Voeg alle overige ingrediënten toe, en kneed het door met je hand tot het een compacte massa wordt, kneed het even nog door met je hand, het is een erge zachte deeg het wordt nog wat compacter later op de werkplek.
Bestrooi je werk plek met veel griesmeel en zet daarop de deeg op, bestrooi de bovenkant ook met griesmeel.
Rol het deeg uit tot een iets dunne vierkante lap en snijdt ze in met een scherpe mes, zoals op de foto's in triangel of in vierkante koekjes.
Bak ze in een koekenpan met hete olie, ververs de olie als het nodig is van de overgebleven griesmeel in de pan.
Zet ze op de keukenpapier om af te koelen.
Laat ze even steviger worden.
Ze zijn heerlijk om zo of met honing en boter te eten met Marokkaanse thee.

Reacties

Populaire posts