Brioche broodjes met cocos of amandelen schaafsel





Ingrediënten voor deeg:
500 gram tarwebloem
270 a 280 ml melk lauwwarm.
10 gram zout 
10 gram droge gist 
Of 25 gram verse gist. 
1 ei (maatje L)
2 el suiker is ongeveer 20 gr ;mocht je meer van zoet houden neem meer suiker als je wil
3 volle el zachte roomboter zonder zout.


Ingrediënten voor de vulling:
Voor kilo bloem heb je 3 bakjes roomkaas nodig.
Voor 500 gr bloem heb ik 1 en half ongeveer roomkaas nodig.
2 el suiker is ongeveer 20 mg.
2 zakjes vanillesuiker.
Roer dit goed door, om je broodjes mee te vullen.
Voor het bestrijken van de broodjes.
1 eigeel en 4 el melk goed roeren samen en hier mee de broodjes straks mee bestrijken.
Voor decoratie.
Stukjes noten of kokos om mee te versieren.

Bereidingswijze:
Kneed het deeg met al de ingrediënten.
Kneed alles goed door tot het deeg plakkerig en zacht is gekneed.
Voor ongeveer 7 tot 10 minuten lang.
Bedek het met een plastic zak.
Laat het deeg rijzen voor ongeveer 1 uur tot het deeg omhoog is gerezen.
Besmeer de aanrecht met wat olie.
Maak van het deeg paar ronde bollen als lemsemmen.
Laat ze even rusten voor 10 minuten wel dekken.
Maak ze plat dun in ovale vorm.
Vul ze met roomkaas en rol ze op als een slak of geef ze een vorm die je wenst ik heb verschillende manieren gedaan.
Zet ze weg om weer voor ongeveer 40 minuten te rijzen.
Verwarm de oven op 170 a 180 graden.
Bestrijk de broodjes met eimengsel.
Versier ze met kokos of amandelen schaafsel.
Bak ze tot ze goudbruin zijn.
Voor ongeveer 25 minuten.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Eet smakelijk lieve dames ze zullen erg in smaak vallen.

Reacties

Populaire posts