Yoghurt broden ook zeer zacht





Ingrediënten:
200 gram yoghurt
125 ml olie
125 ml melk, lauwwarm. 
10 gr zout 
3 el suiker 
1 zakje instant gist 
Halve zak bakpoeder gezeefd. 
600 gr bloem
Voor de decoratie. 
Sesamzaad. 
En bestrijk met 1 eigeel en 3 tl azijn of melk .

Bereidingswijze:
In de kom de gist suiker met de helft van de melk oplossen.
Voeg de olie, de Yoghurt toe roer dit goed door.
Voeg de overige ingrediënten toe, kneed tot je zachte deeg hebt dat iets plakkerig is.
Kneed het deeg op middelmatige snelheid gedurende 10 minuten lang.
Bedek het met een plastic zak.
Laat het rijzen voor ongeveer 1 uur.
Bedek de bakplaten met bakpapier.
Geef de broodjes vorm zoals ik heb gedaan op de foto's.
Laat ze weer rijzen tot 1 uur lang.
Bestrijk ze met eigeel mengsel en bestrooi ze met sesamzaad.
Bak ze op voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven zet ze op rooster om te af te koelen.
Deze broodjes zijn erg zacht en smaken als krachel broodjes, door de luchtigheid van de olie en yoghurt.

Reacties

Populaire posts