Volkoren-tarwe triangel broodjes




Ingrediënten:
700 gr volkoren bloem 
300 gr tarwe bloem 
700/720 ml lauwwarme water 
20 gr zout 
10 gr droge gist 
2 el zachte roomboter 
4 el zonnebloem olie 
2 el bruine suiker 
2 tl moutmeel
Mix van zaden ongeveer 60 gr voor in de deeg en 3 el haverzemelen.
En wat haver en zaden voor het bestrooien op de broodjes.

Bereidingswijze:
Voeg alle ingrediënten in kom van de kneed machine.
Kneed alles goed door elkaar voor 10 minuten ongeveer tot het deeg zacht is gekneed. 
Voeg als laatst de zaden aan het deeg, kneed het goed in.
Dek de kom af met plastic zak om het deeg te laten rijzen voor ongeveer 1 uur.
Bedek de bakplaten met bakpapier.
Sneed het deeg in stukken, geef ze de vorm als een bolletje of 3 hoek.
Leg ze op bakplaat.
Borstel de broodjes met water en bestrooi ze met de zaden en haverzemelen.
Laat ze nog half uurtje rijzen.
Bak ze op voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 
Zet ze op de rooster om af te koelen.




Reacties

Populaire posts