Aardappel-bleekselderij, wortelsoep





Ingrediënten:
3 grote wortelen
8 stengels bleekselderij
6 grote aardappelen 
1 grote rode ui 
2 tenen knoflook
Zout indien nodig. 
1 tl paprikapoeder 
1 tl kurkuma poeder 
1 tl gemberpoeder 
1 tl peper 
Olijven olie om te bakken. 
2 liter gekookte water 
1 eetlepel kruiden bouillonpoeder(vegeta merk Podravka)
2 groente bouillonblokjes.
1 tl oregano 
5 el kook room.

 

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snij ze in stukken. 
Snijd de wortelen. 
Snijd de bleekselderij in grove stukken.
Snijd de ui in grove stukken.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verwarm een pan doe daar de olie in.
Bak de ui glazig aan.
Voeg de knoflook toe en roer even goed door.
Voeg dan de wortelen bleekselderij en aardappelen toe. 
Voeg de kruiden toe en roer dit goed door.
Roer goed gedurende een minuut of twee.
Giet de water bij en laat zo’n 30 tot 45 zachtjes koken, eigenlijk tot de groente beet gaar is, ik hou geen tijd aan.

Pureer de soep fijn met een staafmixer.
Voeg op het laatst nog de room en kook dit nog 5 minuten ongeveer, blijf dit roeren tot je geen room meer ziet.

Eet smakelijk het is een heerlijke soep.
Dit is voor 6 en personen en meer.

Reacties

Populaire posts