Marokkaanse ontbijt broodjes (mghenfer)








Ingrediënten:
8 stuks broden van 150 gr per brood.
350 bloem .
350 fijnste griesmeel. (FINO)
1 ei (maatje s )
7 gr gist korrels
17 gr zout
Kleine theelepel bakpoeder
1 el suiker voor de smaak en kleur.
230 /250 lauwe warme melk
250 lauwe warme water
Voor het besmeren van de broodjes.
100 gram roomboter zoutloos en gesmolten
100 ml olie.

Bereidingswijze:
Kneed de ingrediënten in een kom van een kneed machine met de deeg klopper voor 10 minuten ongeveer, tot een zachte elastische deeg ontstaat, vocht kan meer of minder zijn ik heb op gevoel gedaan.
Besmeer een dien blad met olie.
Maak van het deeg ronde bollen.
Vet ze met veel olie rondom de bollen, zet ze iets uit elkaar, ze gaan nog rijzen, tijdens het rusten.
Bedek ze met plastic zak.
Laat ze 25 minuten rusten.
Smelt de boter.
Verwarm de ijzeren pan of een gewone zware pan, besmeer het met olie.
Besmeer de werk plek met olie zet daar de deegbal op.
Maak de ze plat met wat olie en boter, bak ze aan beiden kanten, voor elke keer om en om tot ze mooi bruin zijn en luchtig en gaar zijn van binnen.
Zo ga je alle 8 de broodjes bakken.
Besmeer ze nadat ze uit de pan komen aan beide kanten met roomboter, nu nog ze warm zijn, dan kan de boter intrekken.
Zet ze op de keukenpapier om af te koelen.


Eet ze met warme honing of iets anders naar keuze kan zoet of hartig zijn.
Eet smakelijk

Reacties

Populaire posts