Bazlama turkse plat broden



Deze worden met yoghurt gemaakt, maar helaas had ik dat niet.
Maar de smaak is niet minder door geworden.

Ingrediënten:
425 gr bloem
125 gr griesmeel de fijnste, het kan ook zonder als je niet hebt, maar dan moet je 550 gr bloem gebruiken in plaats van 425 gr, turken gebruiken geen griesmeel enkele bloem, maar ik hou ervan vooral de gouden kleur ervan, je kan het weg laten.
350/400 ml lauwwarm melk.
3 el olie
7 gr gist 
10 gr zout 
1 el suiker, kan je ook weg laten.

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kneed machine kom, kneed de ingrediënten goed door tot een soepel zachte tot beetje plakkerig deeg.
Bedek de kom en laat de deeg rijzen tot 30 minuten rijzen.
Vorm het deeg in kleine bolletjes.
Vet de plek goed met olie of met bloem waar je de broodjes vorm gaat geven zo voorkom je plakken van het deeg, ik heb ze erg plat gemaakt.
Bedek ze om weer te rijzen, voor 10 minuten.
Bak ze in hete koekenpan met 2 el olie aan beiden de kanten .
Draai ze steeds om tijdens bakken tot ze goudbruin zijn.
Ze zijn erg luchtig van binnen en heerlijk bij kopje thee met honing of olijven olie of gebakken vleeswaren of kaas enz.

Reacties

Populaire posts