Baklawa


Ingrediënten voor het deeg:
De oude recept van toen.
250 bloem kan meer bloem bij als nodig is.
250 boter
halve el zout
150 ml koud water.

Nieuwe recept van tegenwoordig die ze nu gebruiken.
Ingrediënten deeg:
500 g bloem
125 g boter
1 snufje zout
crème fraiche (200 ml )

Ingrediënten voor de vulling:
500 gram amandelen of pinda's
100 gram boter opgewarmd.
150 suiker
1/4 mazhaar (oranje bloesemwater)
1 el kaneel

Decoratie:
1 1/2 glas honing
halve glas mazhaar (oranjebloesemwater)
100 gram amandelen.

Bereidingswijze:
De amandelen koken in gekookt water voor 5 minuten, dan pellen en bakken voor decoratie op de koek.

De gebakken amandelen die ja al gekookt hebt in water en ontveld, bak het in hete olie, laat even staan om af te druipen op keukenpapier, maal de noten fijn door de hakmachine.

Roer de gemalen amandelen of pinda's wat je lekker vindt, met 2 el oranjebloesemwater, 100 g gesmolten boter en suiker, kaneel in een grote kom, door elkaar roeren, zet het weg tot je het deeg hebt bereidt.

Doe de ingrediënten van het deeg in kom, kneed alles goed met je hand of in een kneed machine, maak er 2 ronde deeg ballen van, haal 1 voor 1 door de pasta machine of de deeg roller, tot lange vierkant dunne deeg reep die in bakplaat past wel de plaat met bakpapier bedekken.
De vierkante deeg lap is net zo dun als lasagne bladen.
Snijd de deeg op maat voor een rechthoekige vorm.
Neem de 1ste lap deeg, zet er 1 op de bakplaat. Bedek het met een laagje vulling van de noten mengsel en spreid en druk dat goed over de hele oppervlakte uit.
Doe het zelfde met de laatste 2e lap deeg op de laagje vulling bedek de noten mengsel goed ermee.
zet de bakplaat voor een half uur in de koeling wel bedekt.
Snijd het gebak met een scherp mes in rechthoekige stukken en vervolgens in ruiten. Leg op elke ruit 1 amandel op.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet het baklawa gebak er 20 minuten in tot het goudbruin is gebakken.

Verwarm de honing in een pannetje, voeg de oranjebloesemwater toe.
Besprenkel het gebak als het uit de oven komt met de warme honing.
Laat het goed in het baklawa trekken.

Eet het warm of koud met een glaasje Marokkaanse thee.
Eet smakelijk het is echt heerlijk gewoon.

Reacties

Populaire posts