Sfenj.
Ingrediënten:
1 kg tarwebloem
20 gr zout
1 zakje droge gist
750 ml lauwwarme water ongeveer tot de deeg slap en plakkerig wordt.
2 tl suiker.
7 gr bakpoeder.
Bereidingswijze:
Los de gist op in wat warm water met suiker in de kom van de deegmachine.
Doe vervolgens de meel erbij .
Voeg nu het zout toe en de bakpoeder.
Meng dit geheel goed.
Het deeg moet 10 minuten lang gekneden worden.
Dit kneed je terwijl je er steeds meer water bij doet tot dat het deeg lekker zacht, plakkerig aanvoelt en geen klonten meer in de deeg zitten.
Zo als ik op de foto heb laten zien.
Dek nu de kom af met plasticzak.
Laat het deeg voor 1 uur ongeveer rijzen tot de volume verdubbeld is tijdens rijzen.
Doe wat zonnebloemolie in een kommetje.
Pak een groot dienblad en vet deze met zonnebloemolie in, vet nu je handen in met wat zonnebloemolie of water maak mooie gelijke ronde balletjes van.
Laat ze even rusten voor dat je olie heet wordt in een grote ronde koeken pan kunnen ze nog bij rijzen.
Zodra de pan heet is op een hoge vuur .
Pak balletje van het deeg en maak in het midden een gaatje met je vingers zoals bij een donut, met een draaiende beweging.
Bak ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn, bak ze niet al te bruin en niet op al te hoge vuur.
Zet ze op een ander groot dienblad met keukenpapier op.
Wij eten ze altijd met suikerpoeder.
Eet smakelijk
Zo blij dat ik je gevonden heb op facebook, wat een heerlijke recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Vooral zo doorgaan je doet een hoop mensen een plezier ermee.
BeantwoordenVerwijderen