Brioche broodjes met olie en maanzaad.



Zachte zoete brioche, broodjes met verschillende soorten.

Ingrediënten.
200 g volle melk.
20 g verse gist of 7 gram instant gist
500 gr bloem
50 gram suiker.
9 g zout.
1 ei
75 ml olie en 50 gr zachte roomboter de ongezouten.

Voorbereiding.
In de kneed machine de gist oplossen in wat melk en 1 etlp suiker voor 5 minuten tot hij wat romig is en opgelost is.
Kneed met al de overige ingrediënten dit tot een zachte plakkerig deeg.
laat het voor ongeveer 1 uur rijzen tot de deeg omhoog komt.
vorm de deeg in de vormen die hier staan .
Ik heb paar met maanzaad versierd.
Bedek ze en laat ze weer 45 minuten ongeveer rijzen.
Besmeer ze met eigeel en wat melk .
Bak ze op voor verwarmde oven op 170 graden.
Laat ze afkoelen voor 35 minuten voor je ze eet.
Deze broodjes zijn erg zacht en heerlijk sponzig als je in ze knijpt met je vingers .
Ik heb ze lekker ingevroren voor de lunch of als ontbijt.

Reacties

Populaire posts