Zandkoekjes met amandelschilfers
Ingrediënten.
476 g bloem
250 g boter
200 g fijne suiker
1 ei
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei om te besmeren.
amandelschilfers voor decoratie.
En jam voor vulling.
Bereiding:
Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter in een kom.
Voeg 1 ei en de bloem toe en kneed het geheel tot een deegbal.
Warm de oven voor op 175 graden.
Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
Steek vormpjes uit.
Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers.
Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet ze +/- 15 min in de oven.
Laat afkoelen op een taartrooster
Ik heb sommige op elkaar geplakt met warme jam tussen de koekjes.
Hiervoor gebruik ik abrikozen jam, wel opwarmen voor het besmeren.
Of je kan ze ook zo laten natuurlijk.
Foto is van paar jaren geleden.
Reacties
Een reactie posten