KOFFIEBROODJES MET DADELPASTA EN BANKETBAKKERSROOM
Ingrediënten
Voor het deeg
1 kilo bloem
250 gram zachte boter
250 / 300 ml lauwe melk
7 gram gist
bakpoeder 1 theelpl
3 eieren
20 g zout
100 gram suiker
Voor de vulling.
Ik heb kant en klare dadel pasta gebruikt, je kan ook gewone nemen en dan in stukjes sneden, stomen of in een pan zacht koken .
1 zakje brr bij doen met dadel pasta mag hoeft niet persé.
Je kan het beste de bbr zelf maken is het beste , ik doe dat ook.
Werkwijze.
Het deeg kneden met de ingredienten, laten rijzen na het rijzen de deeg plaat maken met de deeg roller met wat bloem onder de deeg strooien voorkom plakken van het deeg.
Smeer de mengsel van de dadelpasta en bbr op de lange deeg lap.
Rol de deeg op tot een worst, sneed de lange opgerolde lap met scherpe mes door het midden tot je even grote stukken hebt.
Zet ze weer om voor 40 minuten rijzen .
Besmeer ze weer met 1 eigeel en 4 etl melk.
Bak ze op 180 graden.
Tot ze goudbruin zijn gebakken voor ongeveer 25 minuten lang.
Haal ze uit de oven en laat ze daarna nog afkoelen op een taartrooster.
Reacties
Een reactie posten