Zachte croissants broodjes.
Ingrediënten.
Voor de deeg.
500 g bloem
20 g melkpoeder
60 g suiker, minder mag ook.
10 g zout
1 zakje instant droge gist
1 ei
230 ml lauwwarme melk.
50 g boter bij kamertemperatuur ongezouten.
1 eigeel en 4 etlp melk geroerd om de broodjes mee te besmeren.
Bereidingswijze.
Doe alle ingrediënten in de kom van de mixer en kneed het voor 2 minuten.
Voeg de boter als laatst toe en kneed het tot het deeg elastisch, glad en zacht is, voor 10 min lang.
Leg het deeg in een licht ingevette kom. Laat het staan en bedekt voor 1 uur tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 12 porties van 75 g., per deegbal (vorm rond) en laat 10 minuten staan.
Om platte broodjes vorm te geven:
Volg de voorbereidingen zoals hierboven Rol elke deegbal in wortel vorm.
Rol met behulp van een deegroller, dan oprollen van het bredere uiteinde en dan als laatst vormgeven als een croissant .
Zie foto's.
Zet de broodjes op het bakpapier, laat wat ruimte tussen de broodjes , dek af met plastic zak en laat het staan 40 minuten, dan zijn de broodjes in omvang verdubbeld( de rijs tijd is afhankelijk van de temperatuur in je huis eigenlijk, ik heb warme huis.
Voordat je ze gaat bakken, besmeer ze goed met losgeklopt eigeel en melk .
Bak ze in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin.
Zet op een taartrooster om te afkoelen voor het opdienen.
Idee van vormen is van Google.
Recept is van paar jaren geleden.
Reacties
Een reactie posten