Thijm, rozemarijn broden, no knead.








Ingrediënten.
1 kilo bloem .
10 gr droge gist.
20 gr zout
2 thlp suiker of honing.
2 etl droge thijm, vers en fijn gehaktm
2 etl gehakte verse rozemarijn
30 ml olijvenolie
670 ml water.

Bereidingswijze.
Doe de droge ingrediënten in een grote diepe kom.
De thijm en rozemarijn erbij en giet de lauwwarme water en olijven olie erbij en roer dit goed door met je hand of met zo deeg klopper is te koop bij weekend bakery ze zijn nu in de aanbieding.
Roer dit goed door elkaar heen voor ongeveer 10 seconden, tot je geen bloem meer ziet.
Bedek de kom met plastic zak .
Laat de deeg rijzen voor 1 uur.
Op de aanrecht een bakpapier plaatsen, met daarop veel bloem.
Vorm de deeg met de deegschraper.
Kneed de deeg niet meer, kiep de deeg op de bestrooide bakpapier geef het snel een vorm, en sneed in het midden van de deeg met de schrapper.
Na het vorm geven zet je de deeg zachtjes op de bakplaat of in de brood bakvormen.
Laat ze ongeveer 30 minuten ongeveer rijzen.
Verwarm de oven 200 graden.
Bak ze voor ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
Zet ze op het rooster om af te koelen.
Lekker met roomboter of olijvenolie.

Reacties

Populaire posts