Amandelen, anijszaad fekkas



Ingrediënten:
3 eieren
150 g fijne suiker
150 g amandel even wat voorbakken en in stukken hakken.
125 g zachte roomboter de ongezouten.
2 etlp oranje bloesemwater
20 ml zonnebloem olie
1 of 2 etlp voorgebakken anijszaad
1 zakje bakpoeder
500 g bloem, kan iets meer zijn.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren met de suiker en de licht gesmolten boter.
Voeg de overige ingrediënten toe en kneed dit goed door.
Halveer het deeg, vorm van elk deel een rechthoek van 30 cm lang en 10 cm breed.
Leg de repen op de bakplaat.
Klop 1 ei los en besmeer de repen ermee.
Bak ze voor 10- 20 ongeveer minuten tot ze half gaar/net stevig zijn.
Haal ze uit de oven om voor ongeveer 2 uurtjes af te laten koelen.
Ik doe dit altijd zodra ze uit de oven komen.
Maak een schone theedoek nat met wat water en leg dat over de repen heen. Zo wordt het snijden van de koekjes makkelijk en breken ze niet gauw.
Snijd de repen met een grote hakmes in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg ze terug op de bakplaat met de gesneden kant naar beneden en bak ze nog voor circa 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze nog even afkoelen op de bakplaten.




Reacties

Populaire posts