Volkoren tarwe pita broodjes.
500 gr volkoren tarwemeel.
7 gr droge gist
10 gr zout
3 etlp olijven Olie.
300 - 325 ml lauwwarme water.
Voorbereiden.
Kneed alle ingrediënten in een kneed machine tot de deeg zacht wat plakkerig aanvoelt.
Voor 10 minuten lang.
Bedek de deeg met plastic zak en laat het 1 uur rijzen.
Verdeel de deeg in 12 bolletjes in gelijke stukken.
Laat ze 5 minuten rusten.
Rol de bolletjes op een met bloem bestoven werkplek 1 voor 1 tot een dunne ronde lapjes.
Leg de lapjes op de bakplaat bedekt met bakpapier naast elkaar.
Laat ze weer 30 minuten lang rijzen op de bakplaten, bedekt met theedoeken.
Verwarm de oven op 250 graden Celsius.
Besprenkel de broodjes met water en bak de pita's in 10 -15 minuten ongeveer tot ze lichtbruin en gaar worden.
Ze gaan iets bol staan in de oven.
Bak de rest op deze manier.
Laat de pita's op een rooster afkoelen onder een schone doek.
Eet smakelijk ze zijn heerlijk met vulling van vleeswaren, sla en tomaatje.
Reacties
Een reactie posten