Bloem koekjes






Ingrediënten.
Snufje zout.
2 eieren
250 gr zachte roomboter( zoutloos)
250 gr fijne suiker
1 etl bakpoeder
2 zakjes vanille suiker
Bloem 500 tot 550 gram.
En ongeveer 6 etlp gezeefde cacaopoeder.
Voeg de ingrediënten en kneed alles goed door tot je zachte deeg hebt.
Verdeel de deeg in 2 stuks .
Voeg de chocolade cacaopoeder aan 1 stuk deeg, kneed het geheel goed door tot alles bruin is.
Maak kleine balletjes net zo klein als knikker .
Van het witte en bruine deeg
Vorm de de balletjes zoals ik heb gedaan als een bloem.
Met mes in de bloemetjes sneden voor de mooie lange streep in het midden.
Laat veel ruimte tussen de bloemen ze gaan rijzen nog tijdens het bakken.
Bak ze voor 15 minuten tot ze iets bruin zijn.
Op 160 graden.
Zet ze op rooster om af te koelen.

Reacties

Populaire posts