Bghrier.







Marokkaanse pannekoeken ( bghrier ).


Ingrediënten
250 g bloem
250 g griesmeel (de fijnste.
10 g zout
1 zakje gist
1 thlp suiker
half zakje bakpoeder gezeefd.
700 +/- ml lauw water ongeveer, tot het beslag dun is als die van pannenkoeken.

Voor het besmeren van de pannenkoeken na het bakken.
75 g room boter en 4 etlp honing.

Bereidingswijze.
Doe in een kom de bloem, griesmeel.
Meng alles door.
Voeg de gist en bakpoeder toe aan de bloem en griesmeel.
Voeg het lauwwarme water erbij, beetje bij beetje en meng deze aan je deeg, mix dit met de mixer voor iets meer dan 5 minuten lang, voeg nu de zout toe en mix het beslag die de structuur heeft van een pannenkoek beslag, kwa water, ik doe op gevoel heb geen vaste hand in.
Bedek het deeg en laat 1 uur ongeveer rusten tot hij omhoog is gerezen.
Neem een koekenpan, die zwaar is en van ijzer en eigenlijk ook nooit is gebruikt in de keuken moet enkel voor bghrier zijn, lidl heeft ze vaak daar bak ze in.
Bak ze op hoge vuur tot de bghrier gaar is en je geen beslag meer ziet.
De beghrier is gaar als deze gemakkelijk uit de pan komt en is gelukt wanneer er luchtgaatjes aan de bovenkant te zien zijn meer dan duizend gaten.
Zodra de pannenkoeken gaar is zet je hem op keukenpapier of theedoek om af te koelen.
En vergeet niet bij elke bakbuurt de pan onder de koude kraan te zetten om de pan beetje koud te maken.
Veeg de koekenpan af en giet de beslag weer in.
Tot je klaar bent .
Verwarm de roomboter samen met de honing om de bghrier mee te besmeren.
Eet smakelijk dames ze zijn heerlijk vooral met Marokkaanse thee .




Reacties

Populaire posts