Harcha
400 gr medium griesmeel
100 gr fijne griesmeel
40 gr roomboter
200/ 250 ml lauwwarme wate, tot de deeg zacht en soepel is, de deeg wordt nog wat harder, neemt snel het vocht op, hoe meer vocht hoe beter.
4 gr bakpoeder
80 olie (zonnebloemolie
10 gr zout.
Eventueel kan je 1 zakje vanillesuiker of 1 etlp honing toevoegen.
Voorbereiding.
Doe de griesmeel in een kom met het bakpoeder, zout en olie, alles goed met je vingers wrijfen tot alle olie in de griesmeel is opgenomen, dan de opgewarmde boter en het water toevoegen, goed alles mengen tot een zachte bal, dat erg zacht is, dat het uit elkaar valt als je bal van maakt .
Als je een ronde bal maakt, doe dat in een bak of gelijk in de warme pan, zoals ik doe, met griesmeel bestrooid.
Zet de deeg in de bestrooid pan met griesmeel.
Maak het plat met je platte hand, tot een ronde vorm ,voorkom plakken, bedek de bovenkant ook goed met de droge griesmeel als hij goed rond is met plat maken.
(Verwarm altijd de makla of Marokkaanse zware pan, eerst goed tot hij goed warm is dan kan pas de harcha in.)
Laat hem bruin bakken aan beide kanten voor ongeveer 15 of 20 minuten aan 1 kant, niet op al hoge vuur bakken, voorkom verbranden.
Lekker te eten met roomboter en honing olijvenolie.
Reacties
Een reactie posten