Koffiebroodjes met brr.



Deeg:
500 gr bloem
100 gram zachte roomboter, zoutloos.
200 ml lauwwarme melk, hoe zachter de broodjes hoe lekkerder ze zijn.
1 zakje gist
25 gram fijne suiker.
1 ei
10 gram zout

Banketbakkersroom:
500 ml melk
100 gr suiker
45 gr bloem
2 eidooiers
1 vanillestokje
mespuntje zout.

Voor bestrijken.
1 eigeel en melk.
Vulling:
200 gr rozijnen, 1 uur van te voren in water laten weken.
Droog ze voor gebruik.

koffiebroodjes gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en rozijnen.

Bereidingswijze.
Maak eerst de Banketbakkersroom zodat het goed kan afkoelen, ik heb het in de koelkast gezet voor snel te kunnen koelen, bedek wel de bbr met plastic folie.

Breng 450 gram melk en 50 gr suiker en de vanillemerg aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker, melk en roer de bloem erdoor Schenk een scheutje gekookte melk over het eimengsel en roer het met een garde meteen goed door elkaar Schenk dit mengsel terug in de pan bij de melk, roer alles goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op het op laag vuur circa 3 a 4 minuten dik garen.
Stort de banketbakkersroom op een met koud water afgespoeld platte bord of dienblad en bedek met plasticfolie
Laat de banketbakkersroom goed afkoelen, wel dekken.

Het deeg:
Doe alle ingrediƫnten in een kom en kneed het voor 10 minuten lang tot de deeg zacht iets plakkerig is .
Laat het deeg voor ongeveer 1 uur rusten tot het verdubbbeld is in volume.
Rol het deeg uit op de aanrecht met wat bloem tot een lange lap.
Verdeel hier de banketbakkersroom over, maar houd 4 cm van de langere randen vrij, strooi de krenten en rozijnen gelijkmatig over de gele room
Bestrijk de rand zonder vulling met een kwastje met water.
Rol het deeg op, vanaf de lange rand met room en zorg dat de sluitnaad goed op elkaar plakt Snijd de rol in schijven van 2 cm dik ongeveer.
Leg de deeg schijven op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt ei en melk en bak de koffiebroodjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.
Verwarm wat abrikozenjam en bestrijk de warme koffiebroodjes ermee of je kan suiker glazuur op doen is ook lekker aanmaken met citroensap.
Deze recept is meer dan 12 jaar oud.

Reacties

Populaire posts