Yoghurt sandwiches broodjes.
Ingrediënten.
1 kilo bloem
290 ml lauwwarme melk
20 gr zout
1 zakje droge gist
250 ml Griekse of Turkse yoghurt.
1 ei
1 etlp suiker
40 gr zachte roomboter de ongezouten.
40 ml olie
1 eigeel en melk voor het besmeren van de broodjes.
Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten in de van kneed machine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht en plakkerig voelt, ik heb meer ingrediënten genomen om de deeg zacht en luchtig te krijgen.
Bedek de kom met een theedoek of plastic zak en laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Vorm de broodjes zoals op de foto's in punten.
Zet ze op de bakplaten om weer te rijzen voor ongeveer 30 minuten lang.
Besmeer ze met eigeel en melk en bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Zet ze op rooster om af te koelen koelen, bedek ze wel met een theedoek
290 ml lauwwarme melk
20 gr zout
1 zakje droge gist
250 ml Griekse of Turkse yoghurt.
1 ei
1 etlp suiker
40 gr zachte roomboter de ongezouten.
40 ml olie
1 eigeel en melk voor het besmeren van de broodjes.
Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten in de van kneed machine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht en plakkerig voelt, ik heb meer ingrediënten genomen om de deeg zacht en luchtig te krijgen.
Bedek de kom met een theedoek of plastic zak en laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Vorm de broodjes zoals op de foto's in punten.
Zet ze op de bakplaten om weer te rijzen voor ongeveer 30 minuten lang.
Besmeer ze met eigeel en melk en bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Zet ze op rooster om af te koelen koelen, bedek ze wel met een theedoek
Reacties
Een reactie posten