Taba3 (vorm koekjes)
Mijn favoriete koekjes gemaakt voor de kinderen.
Ze blijven onze favoriete simpel maar lekker. Als kind at ik het veel als mijn oma het maakte .
Allah jerhama .
Ingrediƫnten.
250 gr suiker.
250 gr zachte roomboter (zoutloos) haal het paar uur eerder uit de koeling.
500 /600 gram bloem, kan meer zijn door de grote van de eieren.
Snufje zout
2 eieren kleine
3/4 van 1 zakje van de bakpoeder, gezeefd.
Voor het besmeren van de koekjes.
2 kleine eieren.
Bereidingswijze.
Mix de suiker, en de boter romig.
Voeg dan het eieren toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
Ik doe dit met garde en de rest met mijn handen heb je geen keukenmachine voor nodig is zo gedaan.
Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plastikzak en leg het minimaal een uur in de koelkast, tot het hard is geworden zo maakt het uitrollen en vormen veel makelijker als de deeg hard is .
De koekjes maken.
Het deeg rol je uit op een met bloem bestoven werkblad.
Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te bloemerig smaken.
Leg de koekjes op een bakplaat , bekleed met bakpapier, besmeer de koekjes met 2 opgeklopte eieren, bovenop de koekjes.
En bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden.
Kleine koekjes bak je iets korter.
Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je zeg uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
Reacties
Een reactie posten