Karnemelk brood.
Ingrediënten.
1 kilo bloem. 200 ml karnemelk.
Ik zelf heb de overgebleven karnemelk, room van het zelf maken van het roomboter gebruikt.
Is zeer geschikt voor bolletjes, crossaintjes of broodjes.
Gelukkig is mijn expiriment gelukt en het smaakt naar meer, heerlijke broden zijn het.
450 ml water lauwwarm.
20 g zout
1 zakje gist.
1 etlp boter.
Voorbereiding.
Kneed het deeg met al de ingrediënten voor 10 minuten lang.
Bedek het met met een plastik zak.
Laat het deeg rijzen ongeveer 1 uur, de deeg rijst nu ook sneller door de karnemelk.
Vorm de 2 broden met wat bloem, geef ze snel een vorm want ze zijn erg plakkerig.
Zet ze op bakplaat bedekt met plastic zak.
Laat ze weer rijzen voor ongeveer 30 tot 45 minuten lang.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Zet een bakje met kokend water onder de oven.
Bak ze voor ongeveer 30 minuten ongveer tot ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven zet ze bedekt op de rooster om te af te koelen.
Heerlijk luchtig iets zurige brood, maar niet té ook.
Reacties
Een reactie posten