Bescuit met amandelen
Ingrediënten.
250 gr zachte roomboter (zoutloos).
150 gr amandelen meel
Snufje zout
2 eieren
250 gr fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker.
500 +/- gram bloem ongeveer.
1 eiwit of hele ei voor bestrijken van de koekjes.
En amandelen schaafsel.
En 3 etlp abrikozenjam voor de glans en smaak.
Bereidingswijze.
Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter in een kom.
Voeg de eieren en de bloem toe en kneed het geheel tot een deegbal.
Warm de oven voor op 175 graden.
Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3 mm
Steek vormpjes uit.
Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers om ze vervolgens terug, nog keer met losgeklopt ei te bestrijken.
Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en zet +/- 15 min in de oven.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Bestrijk ze met warme jam als ze uit de oven komen.
Reacties
Een reactie posten