Bagels
La place roomkaas.
240 roomkaas
30 gram crème fraude
30 gr gehakte bieslook
10 gr peterselie
60 gram romaanse sla als je niet in huis sla mix of dergelijke.
Wat gestampte peperkorrels.
Roer dit goed door .
Vul hier je bagels of broodjes mee.
500 gr bloem, voor meer bagels dan kan je het recept verdubbelen.
10 zout
20 gr suiker
1 zakje instant gist
240 ml water
25 gr zachte roomboter de ongezouten.
1 ei
Voor water badje.
5 gr zout
Voor bestrijken.
1 ei opgeklopt
En zaadjes voor het bestrooien.
Bereiding.
Meng alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine .
Kneed alle ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht aanvoelt.
Dek de kom af met plastic zak om te rijzen voor 1 uur ongeveer tot de deeg omhoog komt, met dit warme weer rijst het sneller dan in de winter.
Kiep de deeg op schone aanrecht en maak van de deeg ronde ballen, je krijgt 9 tot 10 stuks bagels van de deeg.
Maak eerst mooie ronde ballen van de deeg dan maak je met je vingers een gat in het midden van elk bal.
Leg de bagels op de bakplaat bedekt met bakpapier.
Dek ze af om nog 20 minuten te rusten.
Vul de steelpan voor de helft met water, voeg de 5 gr zout toe en breng aan de kook.
Kook de bagels met 3 of 4 tegelijk tot ze aan de oppervlakte komen.
Draai de bagels om en laat ze nog eens 3 tot 5 minuten koken.
Leg de bagels weer op de bakplaat en laat ze even afkoelen.
Verwarmde oven op 230 graden Celsius.
Zet een braadslee of ijzerenbakvorm onder in de oven, zodat die ook mee voorverwarmt.
Bestrijk de bagels met de los geklopte ei.
Doop de bagels in de zaadjes en leg ze weer in de bakplaten.
Schuif de bakplaat in de voorwaarde oven en bak ze op 200 graden Celsius.
Vul de braadslede met 1 glas gekookt water.
Bak ze voor ongeveer 20 tot 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Draai ze om als ze hol van onder klinken dan zijn ze goed.
Zet ze bedekt op de rooster om af te koelen.
Deze bagels zijn top 👌👌, heerlijk om ze te vullen, zoals zoet of hartig ❤❤.
Reacties
Een reactie posten