Kaas rolls met pesto en kaas
Ingrediënten.
1 kilo tarwe bloem
1 zakje droge gist
1 etl suiker
2 etlp boter
5 etl olijfolie
1 ei
500/ 520 ml lauwwarme water.
20 g zout
Voor bestrijken.
1 eigeel en 3 etl melk.
Voor de vulling.
Turkse feta kaas.
Geraspte kaas naar keuze. Ik heb jong kaas genomen.
Pizza kruiden.
Pesto.
Voorbereiding.
Zeef de bloem in de kom.
Meng het met de gist en suiker.
Voeg eerst 400 ml water bij de bloem.
De rest van de ingrediënten behalve de vetstof en zout.
Kneed dit voor 3 minuten lang.
Nu kan de vetstof en zout erbij.
Kneed dit tot de deeg zacht is voor paar minuten.
Kijk steeds hoeveel vocht erbij moet .
Aan 500 ml water kom je al ver, als de deeg genoeg zacht is dan stop je met water toevoegen.
Vet een kom met olie in zet de deeg in en Bedek het met een plastik zak op warme plek voor ongeveer 1 uur om te rijzen of tot de deeg omhoog rijst.
Snee de deeg in 3 stukken.
Maak van de deeg zoals op de foto's lange lap van.
Vul bestrijk het met olijven olie en kazen naar keuze en of pesto en pizza kruiden.
Geef ze de vorm zoals koffiebroodjes, zet ze op bakplaat.
Om weer te rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Besmeer de broodjes lichtelijk met Olijvenolie boven op de broodjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bestrijk de broodjes met eigeel en melk.
Bak ze op 180 graden voor 25 minuten ongeveer.
Laat ze bedekt op de taartrooster afkoelen.
Reacties
Een reactie posten