Krachel met yoghurt
Ingrediënten.
900/ 950 gr bloem.
150 g suiker100 ml olie
18 gr zout
1 zakje droge gist
1 thlp bakpoeder
2 eieren
100 ml yoghurt, Turkse of griekse.
2 zakjes vanille suiker 3 etlp sesaam zaadjes.
2 etlp anijs zaadjes, wel wassen en drogen, zit vaak vol met zand.
250 ml melk of water, lauw opwarmen.
3 etl zachte roomboter de ongezouten.
Bereidingswijze.
Doe alle ingrediënten in een kom van kneed machine, kneed alles goed door tot een zachte plakkerige deeg voor 10 minuten ongeveer.
Bol de deeg tot een ronde bal .
Vet de kom in met olie zet de deeg in, bedek het en laat de deeg rijzen tot de deeg omhoog komt voor ongeveer 1 uur.
Vorm de deeg in kleine ronde broodjes.
Maak de broodjes plat rond, ik maak ze erg plat want ze gaan nog rijzen en tijdens bakken worden ze dikker ook.
Zet ze op bakplaat naast elkaar en bedek ze met een theedoek.
Besmeer ze met 1 eigeel en wat melk die je hebt geroerd in een bakje.
Bestrooi ze met sesamzaad.
Bak ze op voor verwarmde oven op 160 /170 tot 180 graden Celsius voor ongeveer 12 tot 15 minuten ongeveer tot ze goudbruin, ze gaan erg snel in de oven, blijf erbij om steeds te kijken.
Zet ze op rooster om af te koelen af te koelen, bedek ze gelijk met een theedoek.
Deze broodjes zijn erg lekker zacht en luchtig van binnen, vooral door de extra toevoeging van de yoghurt zijn ze extra zacht.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten