Burgerbroodjes
Deeg.
500 gram tarwebloem
1 zakje gist
1 ei(los geklopt)
10 gram zout
2 etlp suiker
30 gram zachte boter
250/ 260 ml lauw warm melk.
Afwerking topping.
50 ml melk
sesamzaadjes.
Bereidingswijze.
Meng de bloem met de gist in de kom van de deegmachine.
Roer nu de overige ingrediƫnten en de melk erdoor.
Voeg de boter in kleine stukjes, de suiker en het zout toe.
Voeg het losgeklopte ei toe en mix, kneed alles tot een plakkerig deeg
Doe het deeg over in een licht ingevette kom en laat het op kamertemperatuur in 1 uur tot dubbel volume rijzen.
Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel, sneed de deeg in 12 gelijke stukken.
Bol ieder stukje deeg goed op maak het rond en zet het in op de bakplaat , bedek de bakplaat met broodjes met een theedoek.
Laat ze rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Rustig de bollen met melk borstelen en gelijk de sesamzaad op strooien doe dat zachtjes met de borstel en de melk zo voorkom je verzakking van de bollen.
Bak ze op de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin worden.
eet smakelijk dames .
Reacties
Een reactie posten