Kaneel koffiebroodjes.
Recept voor de deeg .
500 g bloem
100 gr ongezouten zacht gesmolten roomboter.
2 etl suiker
1 zakje droge gist
1 ei
10 gr zout
200 ml lauwwarme melk.
Voor besmeren, vulling.
70 gram fijne suiker en 1etl kaneel .
3 etlp zachte roomboter .
Voor de topping.
Suiker poeder en paar druppels water of citroensap.
Bereiden.
Doe alle ingrediënten in een kom van een kneed machine, en kneed het goed door tot een soepel en zacht deeg.
Laat 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap.
Verdeel, besmeer de boter over het deeg, maar houd 5 centimeter aan één van de langere randen vrij.
Strooi de de mengsel van de suiker en kaneel over de boter heen.
Bestrijk de rand zonder vulling met water.
Rol het deeg op.
Rol vanaf de lange rand zodat je de rol goed kunt sluiten op de natte deegrand.
Snijd de rol in schijven van 2 tot 3 centimeter.
Leg de deegschuiven op de beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180/200 graden Celsius.
Bak de kaneelbroodjes /rolls voor 20 tot 25 minuten ongeveer in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Zet ze op rooster om af te koelen.
Deze broodjes zijn volgende dag net zo zacht en lekker.
Reacties
Een reactie posten