Witte broodjes



Ingrediënten.
500 gr bloem.
330 / 350 ml lauwe warme water
10 gr zout
2 thlp suiker
7 gr gist korrels
De deeg moet zeer zacht en plakkerig zijn tijdens het kneden, ik heb met mijn handen gekneed.

Bereiden van de deeg.
Kneed alle ingrediënten in een Kneed machine of met je handen tot de deeg zacht plakkerig is geworden.
Dek de kom af met een plastic zak of een theedoek voor 1 uur om te rijzen of tot de deeg omhoog komt.
Vorm de deeg bollen in een bakje met bloem rondom de deeg heen, maak ze rond en plat met je handen in de bloem, zet ze daarna in de bakplaten om te rijzen voor ongeveer 30 minuten lang en wel bedekt met een theedoek.
Bespuit ze lichtelijk met water om een mooi kleur en knapperig resultaat te krijgen.
Bak ze voor 25 lang minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Celsius tot ze goudbruin zijn gebakken.
Zet op een rooster om af te koelen bedekt met een theedoek.

Ik heb de broodjes met kruiden kaas, zalm, rucola en mosterd met honing dressing gevuld.
Ze zijn heerlijk met deze combinatie van de vulling.

Eet smakelijk. 

Reacties

Populaire posts